woensdag 11 februari 2009

Speelbos

De braakliggende gronden langs de Diksmuidse Heirweg ter hoogte van de kazerne worden binnenkort een bosgebied. Eén van de stukken wordt ingericht als speelbos. De bedoeling is dit speelbos in te richten volgens de wensen van kinderen. Daarvoor werd er beroep gedaan op de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van onze school. In een eerste stap zagen zij een diareeks met allerhande mogelijkheden zoals op volgende foto's te zien.






In een tweede fase mochten ze zelf naar het bos om een aantal speelmogelijkheden uit te testen. Dit gebeurde op dinsdag 20 januari 2009. Nadien werd dit alles besproken in klas en mochten ze een reeks voorstellen doen. Die voorstellen werden dan van naderbij bekeken door de verantwoordelijken voor de aanleg van dit speelbos.


Op maandag 9 februari 2009 werd dan een afvaardiging van onze drie klassen verwacht op het gemeentehuis om samen met de schepen van jeugd, de boswachter, de architect en mevrouw Eliza Romeijn-Peeters die het hele project coördineert, overleg te plegen welke voorstellen haalbaar waren en ook daadwerkelijk konden gerealiseerd worden. Hieronder enkele foto's van dit overleg.








Op zondag 22 februari 2009, tijdens het boompjesweekend van "Kom op tegen kanker", zullen de eerste resultaten van dit overleg uitgetekend en ook te zien zijn, zo beloofde ons de architect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten